Senaste inläggen

Av Carry Jiewertz Larsson - 30 april 2014 18:12

Nu är det ju så här att min storasyster Lykke (ja jag, Britta, fick blogga idag igen) åker ju iväg med vår matte Carry o tränar o tränar och när de kommer hem så brukar Lykke retas med mig o säga att JAG minsann är för liten för sånt!! Så då sa jag till matte att jag vill börja träna NUUUUUUU! Lykke var ju nästa fem månader när hon började träna o jag är ju lite mer än tre månader så!!!! Jag ska minsann slå henne!!!

Det här är Lykkes mamma Dixie som tränar med matte, Dixie var 1,5 ÅR när hon började träna o hon var över TVÅ år när de tävlade första gången, det har jag hört så DET blir ju inte svårt att slå....tror jag....kanske....hmm....nu blir jag kanske lite osäker....NÄÄRÅ skoja bara!!! JAG kommer att vara BÄST!!!

Kolla här bara!!! Idag sa matte att vi skulle träna Sitt/Fot så då gjorde vi det!!! Och NEJ mina öron är inte stora jag är bara väääääldigt bra på o lyssna!!

Apportera gör jag redan!!! Matte säger att Dixie fick nollor varje gång i Lkl1....vet inte riktigt vad det betyder men hon låter inte glad så jag gissar att det inte är så bra....
Idag berättade Lykke att hon bestämt sig för att ta apporten OCH hålla den och matte nästan svimmade av lycka!!!

Men farbror Dennis han är en Bimbo säger matte och så pussar hon på honom så det är nog något väldigt bra!!! Jag tror att jag oxå ska bli en Bombo Bambi Bumba eller vad det hette....

Ja ja det är väääääldigt kul när det är bara matte och jag i alla fall, hon ger mig ost och säger Sitt! Kom! Sitt! Fot! BRAAAAAAAAAA!!!! Fattar inte riktigt men lite ost säger jag ju inte nej till....
Förut idag så åkte matte o jag i den där saken som brummar o så gick vi på hårt underlag där det var en massa människor som jag inte känner och alla ska komma fram o klappa på mig, jag ville gå fram till en stoooooor hund men den hunden morrade åt mig aå då fick jag inte för matte...annars har jag mest hjälp matte med lövhögarna idag, hon drar ihop löven o jag hjälper henne få dem dit där de var förut....fortfarande fattar jag inte riktigt varför hon blir sur då....ja ja hon lär sig väl!!
Nu ska jag väcka husse för vi ska åka o titta på brasa o lite annat...fast jag vet ju att alla kommer att titta på MIIIIIIIIG!!

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 28 april 2014 20:56

Hej hej jag heter Britta och jag är tre månader och fyra dagar gammal....typ....

Häromdagen var det en av mattes vänner som tyckte att JAAAAAAAG oxå kunde få blogga så!!! Nu får jag det!!!
Jag är inte alls en sån där Drama-Queen som min storasyster Lykke är, jag är snäll och timid o väldigt lydig jag...joorå det är jag och SÖT!!!! Japp!
En sak som jag tycker är konstig är hur min matte låter när jag kissar eller bajsar...om jag gör det inne så hör jag hur hon behärskar sig o stönar lite lågt eller muttrar men när jag gör det ute i trädgården så är hon lixom bara HURRA!!! BRA!!!!! DUKTIG!!!! JAAAAAA!!!
Kan nån vara så vänlig att förklara för mig VARFÖR det är skillnad!!?? Jag är ju bara en bebis o fattar verkligen ingenting av det där!!
Och ibland nä jag tar saker i munnen - som igår när jag tog husses sladd till telefonen - då blir de lite sura o säger FY!! NEJ!!! Men när jag bär runt på leksaker och kommer med dom till matte då blir hon så glad så glad!!! Och bara ropar: BRA Britta!!! DUKTIG TJEJ!!!
Vad är skillnaden??

Det kan ju inte ha o göra med hur söt jag är, för jag är absolut lika söt när jag bär på husses sladdar!!!
Idag hade jag jätteroligt ända tills matte kom....husse hade dragit ihop en massa löv på en presenning i en stoooor hög och jag!!! jag lixom bara rusade tvärs igenom och löven bara prasslade o for åt alla håll! Husse han skrattade o sa: lilla Britta!!! Men när matte kom hem så var det minsann slutlekt!!! Då puttade hon till mig o sa FY!! Men Britta!!! Du får inte sprida ut löven som husse samlat ihop!!
Men hallå!!! Om det var så noga kunde väl husse sagt till själv!!! Jo då det kunde han gjort!!! Så himla farlig är inte matte!!

Det här är jag och Lykke som leker med en av alla leksaker som vi bär ut och som matte envisas med att bära in igen!!! Hon är verkligen inget skojig!!!
Men Lykke hon är skojig hon!!! Hon bär ut husses o mattes skor i trädgården och DÅ blir det livat o fart på dem minsann!!! Då rusar husse o matte omkring o jagar henne och Lykke har jätteroligt o ibland gräver hon ner skorna och då blir de inte heller glada....jag fattar inte riktigt hur de tänker faktiskt!!
Ja ja de går på två ben o är inte alls riktigt lika smarta som oss som går på alla fyra!!
Det kan tänkas att jag får skriva i Lykkes blogg igen...men jag är inte riktigt säker för hon är rätt självisk faktiskt...
Hej svejs så länge!! Nu är det snart läggdags!!

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 23 april 2014 23:27

Så här är det, i söndags hände det lite grejer och jag vet att det går en massa rykten om mig bl a på Facebook....
MEN nu kommer MIN sida av historien!!
I söndags när vi alla låg o sov sött i Fridhem så ringde telefonen strax efter kl 04.00 och husse svarade o jag förstod att det var nåt han blev ledsen över, men vi somnade om allihopa en stund o sen ringde telefonen igen, det var inte lätt för mig o somna om men matte har sagt åt mig på skarpen att jag inte FÅR gå ut o kissa kl fyra...hon är lite jobbig faktiskt, jag hade ju äääääntligen lyckats få henne att gå upp både kl fyra kl fem o kl sex o ibland även kl sju....men sen tröttnade hon o blev så himla petig...
Ja ja det var ju inte om DET det här blogginlägget skulle handla...
Men jag gillar ju att gå upp tidigt o komma igång...
Ok ok tillbaka till ämnet...MIN sida av saken!!
Vi klev i alla fall upp tidigt o jag märkte att både husse o matte var upprörda, de satt vid bordet o drack kaffe o pratade i de där små platta svarta sakerna o då vet jag att de inte riktigt bryr sig om vad vi skäggtroll gör....och ibland passar jag på o hitta på bus då o sen skyller jag på Dennis...lyckas nästan alltid faktiskt o:)
Sen packade de saker i en väska, hällde upp mat i burkar, sån mat som vi gillar och jo visst vi fick mat o fick springa ut i trädgården, men det kändes lixom inte som att de riktigt brydde sig om oss...de var bara konstiga helt enkelt!
Sen satte de mig, mamma Dixie, farbror Dennis o skitungen Britta i bilen o åkte iväg till Mattes kompis Rose-Marie o hennes man Johan o där lämnade de mig o Dennis o åkte vidare o jag fattade ju direkt att de tänkte sitta hemma o gosa med Mamma o skitungen, så så fort jag fick chansen så stack jag!! Jaha då!!! Jag RYMDE!!!! Men någon såg mig o sa till Johan som kastade sig på cykeln för o fånga mig...så jag satte av ut på en stor väg med en massa bilar o sen ut på en åker och eftersom Johan inte gav sig så fick jag ju kasta mig i bäcken o simma lite...och min strategi funkade för sen såg jag inte honom på lääääänge :))
Sen tänkte jag att jag kanske skulle kolla läget på Kumlabunkern för jag har hört att matte ibland säger att jag platsar där...men jag kom inte in...utan fick fortsätta springa....jag sprang o jag sprang o sen kom jag på att Rose-Marie sagt nåt om att vi skulle spåra...så då tänkte jag att SPÅR det finns ju vid järnvägsstationen, för en gång var jag med matte dit o hämtade husse och jag såg en maaaaaaaassa spår!!!

Men!!!! Då var det nån som tog tag i mig o satte halsband o koppel på mig o sen fick jag åka i en sån här

Och alla människor verkade så himla upprörda...jag fattade verkligen ingenting!!! Jag menar...JAG VILLE JU HEM!!!! HEM till matte o husse!!! Men de var visst inte hemma, det var därför jag var hos Rose-Marie....kunde ingen berättat för mig att jag skulle vara där en liten stund o sen skulle jag få komma hem igen!!! Det är väl det minsta man kan begära!!!
Sen fick jag höra att den här bilden låg ute på Facebook och jag var minsann EFTERLYST!!!

Men JÖSSES!!!! Såååå ful är jag verkligen inte!!! Och kameran lägger på minst fem hekto så.....
Ja ja resten av dagen låg jag och sov och dagen efter låg jag och sov.... och på tisdagen sov jag mest oxå men idag har jag varit pigg igen och fått följa med matte till klubben och vi trääääääänade, det är set roligaste jag vet...det vill säga när jag får åka själv o slipper ha med skitungen Britta...hon ska minsann alltid glänsa...bara för att min mamma o jag inte riktigt gillar att apportera så ska hon visa att HON minsann kan fast hon bara är 12 veckor gammal...

Ja ja jag VEEEET att matte älskar mig MEEEEEEST för idag fick jag åka med till klubben TVÅ gånger och jag blev fotografeeeeeerad!!!

Hej på ett tag nu säger matte att jag måste vara en snäll och lydig hund...vi får väl se hur det går med det...he he he

Av Carry Jiewertz Larsson - 6 april 2014 11:06

Lykke blev tillfrågad om att skriva en artikeln för Bouvierklubbens tidning, så då gjorde min lilla Bouvier det!!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 19 mars 2014 19:28

Heeeeej

Jag ska få en lillasyster säger min matte.... Jag vet inte riktigt vad jag tycker om det....hmmm...nää jag vet inte riktigt vad jag tycker faktiskt....

bebisar är väl inget vidare, de kissar o bajsar inne, det har JAG inte gjort på flera flera månader, min matte  säger att jag är jättejätteduktig och nu plötsligt vill matte börja torka kisspölar o plocka bajs inne...hmmm....hon är inte så smart min matte va???

Ja ja vi får väl se hur det blir


Min matte o jag tränat mycket och ibland tycker jag hon är jättejättekonstig, häromdagen så tränade vi o jag fattade ju direkt att hon ville jag skulle ligga och varje gång jag la mig ner så fick jag ost men om jag reste mig upp så sa matte NEJ!!! Ja med en massa utropstecken efter!!! Så då fattade jag ju att jag skulle lägga mig igen.... Men sen lite senare efter vi fikat så sa hon SITT och visade med handen att jag skulle sitta medan hon gick ifrån mig, men då tänkte jag att jag inte ville sitta kvar - faktiskt - så jag reste mig o gick efter henne, men då sa hon NEJ!!! med alla utropstecknen igen, och ja, då la jag mig ju för DET hade jag ju fattat...men nu var DET plötsligen inte rätt!!?? Hur ska hon ha det egentligen??  

Hmm snacka om o va velig....hon lär sig nog så småningom....Vi har börjat med nåt jätteroligt nu, matte tar fram nån sorts manick med två hjul, jag får ha sele på mig o så sätter sig matte på den konstiga mackapären o så får jag trava bredvid, det är JÄTTEROLIGT!! Men jag får aldrig göra det så länge som JAG vill för matte säger att jag bara ska vänja mig vid o sitta fast i den där grejen och att jag inte får överanstränga mig för att jag är så UNG. Men!!! Hallå!!! Matte är gammal det borde vara värre att överanstränga sig när man är gammal!! Eller hur!! 

Ja ja idag kunde vi tydligen inte göra det där kuliga för det kom en massa vitt på marken så vi fick ta en vanlig promenad istället, ja ja det är ju rätt skoj det med.

Hej svejs så länge, jag återkommer nog o berättar om den där lillasystern jag ska få....

Av Carry Jiewertz Larsson - 5 mars 2014 17:44

Nej lugn nu JAG ska inte ha bebisar!!! Men jag försöker o matte bara skrattar åt mig....fattar inte varför!! Hon säger bara att: nej lilla gumman du är för ung! Eller: men förstår du, farbror Dennis KAN inte göra bebisar så du kan lika gärna sluta försöka...
Hon är så tråååååååååkig min matte!!
Nu när jag ÄNTLIGEN får lite ordentlig uppmärksamhet från Dennis så sätter matte stopp! Hmm...
Ja ja hon säger att jag bara är tonåring typ...men jag är ju faktiskt 10 månader! Fyller det idag! Hurra!!
Jag tror att jag skulle kunna göra jättefina bebisar men OK OK jag väntar väl lite dårå....
Apropå bebisar så sa matte att jag skulle berätta att min pappas syster Svea fått bebisar och att man kan kontakta Maria på Kennel Kaspelix om man är sugen på en svart/silver-kille. Nu får jag be matte om hjälp....
Mamma till bebisarna är Kaspelix Unmarried "Svea" och pappa är Lakej's Lionheart och de är tydligen jättejättefina...fast jag har inte fått träffa dem fast vi är släkt...
Maria har telefonnummer 070-344 32 72 och hon heter Hallgren i efternamn.
Nog om det där bebistjafset nu o tillbaka till MIIIIIIIIIG!

Häromdagen kom Husse hem o sa till Matte att han hade köpt en överraskning till henne, och matte blev så klart glad....men inte jag....

Husse hade köpt ett nytt koppel...eller koppel o koppel...en kedja!!! Å så sa han nåt om att: det här kan nog inte den lilla Pirayan gnaga av!!!
Vadå??
Ja ja jag KANSKE - men bara kanske - har RÅKAT tugga sönder några koppel...närmare bestämt tre Flexikoppel (men det var bara för att jag vet att matte inte gillar Flexikoppel...fast husse gillar dem) två läderkoppel o ett nylonkoppel....men HALLÅ!!!! Är det så hemskt??? Jag gillar faktiskt inte att få min frihet begränsad!! Så då köper husse en KEDJA!!! Jaha....vi får väl se.....

I förrgår var vi ute skogen som vanligt matte o jag och då hittade vi såna här små konstiga saker och man kunde ju tro att matte hade hittat hästskit för hon blev jätteglad...det konstiga är att när jag hittar hästskit o vill mumsa så säger matte NEJ!!!! med förtifjorton utropstecken efter! Det är synd tycker jag för det finns gott om hästskit häromkring både i skogen o på vägarna o då muttrar matte....

Ja ja jag kör på som vanligt o nu aka jag vifta lite med rumpan framför Dennis för han blir så roligt flåsig då

Hej svejs från Lykke

Av Carry Jiewertz Larsson - 24 februari 2014 19:08

Hej hej på er alla mina fans....
I helgen åkte matte o jag iväg till klubben för o träna o för att matte skulle lära sig nya saker!! Hon har lite inlärningssvårigheter min matte så hon måste nöta o nöta in saker o ting...jag lär mig på ett kick men för att inte matte ska bli ledsen så låtsas jag att det tar lite längre tid!! Jo så får man göra och vinsten för min del heter: GOOOOOOOODIS!! För när matte tror att jag inte fattar ja så anstränger hon sig lixom lite mer o plockar fram godis mycket oftare!! Jag är smart jag!! Det där har jag räknat ut alldeles själv!! Jaarå!!
Sånt här tar hon med....fast utan den sär konstiga saken som tittar fram...

Ibland får jag:

Det är jättegott med pannkakor!! Men jag gillar ost o korv bäst!! Men matte är så petig med nåt som heter lök så det får inte vara lök i korven så korv får jag inte så ofta...
Ja ja i lördags dårå....
Det var några hundar till o deras tvåbeningar, Spencer var ju med så klart, honom gillar jag för han har skägg fast han inte är en schnauzer!! Men nu har matte sagt att jag inte ska få träffa honom på ett tag o jag fattar inte varför!! Jag har ju varit jättesnäll mot honom o nästa gång vi skulle ses hade jag tänkt o vifta lite med min rumpa under hans nos....men matte säger att det är just därför jag inte får träffa honom....jag har tydligen blivit en stor tjej nu o matte kallar det för att jag löper....men hallå!!! Nu får jag ju inte löpa på promenaderna ens för matte har mig i koppel hela tiden o jag hör henne muttra nåt om att vi ska minsann inte ha nån tjuvparning här inte...hmm...fattar ni vad hon menar?? En tjuv vet jag ju vad det är, det är ju typ en sån här:

Men parning vet jag faktiskt inte riktigt vad det är, mina mamma har visst inte haft det där samtalet med mig som jag hört talas om...
Ja ja i lördags....jösses vad svårt det var o hålla tråden idag då....nu muttrar matte nåt om löphjärna....öh....va??? Löphjärna?? Fattar noll!! Men hon är lite konstig....
LÖÖÖÖÖÖÖÖRDAG!!! Sluta lura iväg mig så där är ni snälla...
Det var en som heter Emelie som var där o skulle träna våra mattar och det var jäääääätteroligt och matte var inge duktig men det var JAAAAAAAG för jag fick ost!! Ost!!! Och mera ost!!! Jag behövde bara gå lös i lokalen o med jämna mellanrum dyka upp vid mattes sida för o få ost, o ibland tog matte fram bästaste leksaken o kampade med mig! DET gillar jag!!! Skitkul var det!! Utom att jag ibland var tvungen att ligga för mig själv o vila i min bur, dööööööööötråkigt var ju det! Men så fick jag ju komma ut o va med igen, men sen så plockade matte fram den där träsaken o ville att jag skulle ta den i munnen....men där har jag hört av mamma Dixie att DET ska man låta bli för den har varit i munnen på en massa andra...YÄCK så jag provade o lägga mig ner för då brukar matte bli glad....men det funkade inte så OK OK jag tar den väl i munnen då....och jösses Amalia vilket liv det blev o vad mycket beröm o godis jag fick så det ska jag nog testa igen!
Så fick jag sitta i mattes knä o kolla en stund medan Spencers matte blev drillad och då säger matte plötsligt: men oj jag tror su börjar löpa nu!! Hallå!!! Jag satt ju still i knät!! Kunde väl inte löpa då!! Men matte pekade på en pytteliten brun fläck på byxan, som om det skulle ha nåt med löpning o göra....ja håll med om att hon är rätt knäpp min matte....men jag behåller henne för jag gillar henne ändå!!
Sen på morgonen därpå så sa matte att hon definitivt visste att jag löper o nu måste jag ha byxa på mig!! Det är INTE roligt alls!! Men matte är ju en sån där som tror att hon vet allt bäst o hon får oftast sin vilja igenom...
Som det där med o göra om i sovrummet...fast där tycker jag husse var smart, han sa ja, OK men du får nog göra det mesta själv för jag jobbar ju o hinner inte så mycket...så matte satte fart, hon har knappt varit synlig de sista veckorna utan gått omkring i konstiga smutsiga kläder med penslar o burkar o en massa annat. Men jag håller med om att rummet blev fint till slut! Och matte är jättestolt över att hon målat allt, både möbler o väggar o lister själv, men husse fick måla taket för då sa matte nåt om att hon hade ont i axlarna...

Första kvällen vi skulle sova där så hade matte inte fått in sängen o det var jätte jätte konstigt att hon låg på madrass på golvet aå jag visste inte riktigt vad jag skulle göra...så jag ställde mig bredvid o krafsade o pep o då blev matte jättesnäll o lyfte upp mig o skrattade...klart jag kunde gå upp själv men det var ju så himla konstigt alltihopa!!
Tillbaka till löpningen....det har varit en massa löpning här oxå faktiskt, för matte har fått motionsfnatt o drar med oss ut på lååååånga snabba promenader och det är jättekuligt!!
Nu sak jag gå ut en sväng o sen ska jag parkera mig i soffan o se till att matte ger mig nåt gott för det behöver man när man löper...hörde nån muttra nåt om PMS...men det tänker jag inte forska närmare i ikväll.

Hej hopp så länge blöta pussnosar från mig //Lykke

Av Carry Jiewertz Larsson - 16 februari 2014 16:34

....ja ni fattar va....
Jag vet ju att hon har kennel och följer SKK:s regler o allt det där.....men.....jag hör henne allt som oftast säga att jag är en Piraya...

Öhh....fattar ni varför jag tycker hon är snurrig...det där är ju inte särskilt likt mig alls....jag är ju jätte jätte söt!!! Det säger alla....

Men så säger hon att det beror på att jag tuggar i mig allt möjligt....
Hmm...kanske, men bara kanske - jag erkänner absolut ingenting - men som sagt det kan hända att jag har tuggat i mig: två påslakan, tre underlakan, tre örngott, en matta, lite tapeter (tycker de behöver nya) och kanske kanske har jag nån enstaka gång råkat öppna munnen o stänga till den om ett finger när nån bråkar med mig på trimbordet....

Ingen kan faktiskt BEVISA att det var jag som gjorde det där....ok det där med fingret på trimbordet KAN jag ha svårt o skylla på nån annan....men toarullarna o tapeten i hallen var det faktiskt Mamma Dixie som fixade.....oj oj nu växte min nos.....hm....
Sen säger hon ibland att jag dessutom är en Näbbgädda....men hallå!!! Om man ska vara uppfödare - som min matte är - så FÅR man inte ägna sig åt att korsa raser!!!! DET är jag säker på!!!

Och jag är INTE 90 cm lång och jag väger kanske lite mer än 1,3 kilo, jag har visserligen silverfärgat skägg så färgen stämmer....vassa tänder - japp, det har vi ju avhandlat redan....men det konstiga är att hon inte säger Näbbgädda till mig när jag sätter tänderna i nåt utan typ när vi är ute o går eller tränar o jag inte har nån lust o lyssna på henne utan tjafsar lite....kan ni fatta vad hon menar??!
Ja ja matte får skylla sig själv för det är HON som sett till att jag o alla mina tretton syskon (hel o halv) blivit till och jag vet att hon innerst inne tycker att vi är väääääldigt mysiga allihopa, fast JAG är BÄST!!! Så det så!!
Nä nu ska jag vila lite o matte ska städa lite sa hon....fast jag har inte ställt till med nåt bus idag....men vi har fått en ny matta i köket o den har jag inte undersökt än....så hej svejs!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se