Senaste inläggen

Av Carry Jiewertz Larsson - 26 augusti 2014 18:36

Äntligen är vi helt säkra på att Lp1 Toute Vitesse Amazing-Grace är dräktig!
Dixie som hon kallas till vardags är nu fyra veckor in i dräktigheten och idag ville hon inte äta frukost!!! YEY!!!! Alltså jag vill ju att hon ska äta men det är ju ett gott tecken!
Pappa till valparna är Kaspelix Utility For Future till vardags kallad Hugo.
Dixie är mentalbeskriven med 1:a på skott, hon är inte rädd för något, älskar människor och särskilt barn, hon är arbetsvillig och har Lydnadsdiplom i Lydnadsklass 1 och har dessutom tävlat med godkänt resultat i Apellspår. Hon älskar att få jobba och är lyhörd o snabbtänkt. Pälsen (som jag klipper enbart pga av dräktighet) är svart och supersträv, hon har ett vackert vitt skägg och är charmig.
Hugo är väldigt social och framåt med sträv fin päls och är utställd med Excellent, båda är självklart ögonlysta innan parning med öga U A.

Dixie har haft två kullar tidigare med totalt 14 valpar och alla har bra pälsar och är stabila, arbetsvilliga med mycket motor.

Jag tänker framför allt mentalitet i min avel, för mig är det viktigt att sällskapshundar ska fungera i vardagens alla omständigheter.
Hittills är det bara en av Dixies valpar som är utställd med Excellent och CK, Toute Vitesse Triumph Minerva som kallas Mindy.
Vill du kolla mer om föräldrarna o tidigare valpar så gör du det på http://skk.se klicka på E-tjänster och Hunddata, sedan skriver du in stamtavlenamnet o klickar dig vidare...

Välkommen att höra av dig på tel 0706528917 om du är intresserad av valp, de är beräknade att födas i slutet av september, följ bloggen så håller jag er uppdaterade!!

Dixie och jag tränar lydnad.

Fina Mindy, Toute Vitesse Triumph Minerva, ägs av Kristina Håkansson i Klippan.

Dixies dotter Lykke, Toute Vitesse I Found a New Baby tränar apportering

Mamma Dixie

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 28 juli 2014 21:36

Nu hoppas vi på ljudet av små tassar här på Kennel Toute Vitesse!
Idag parades vår Dixie dvs Lp1 Toute Vitesse Amazing-Grace med Hugo dvs Kaspelix Utility For Future.
Dixie har tidigare blivit mamma till totalt fjorton små skäggtroll, så nu ser vi med spänning fram mot några till.
Dixie är en dam med hög integritet, skinn på näsan (nosen) starka åsikter har hon...och är arbetsvillig till max, hon har en väldigt sträv päls och är Mentalbeskriven med 1:a på skott.
Hugo är en snygg kille, utställd med Excellent, vääääldigt trevlig, han är morbror till charmtrollet Britta, halvbror till Kaspelix Qut The Crap "Texas" som är pappa till min förra kull.
Jag är lite svag för de här linjerna för pappa till Dixies första kull är "Leo" Kaspelix I'm Not Yesterdays News
Stamtavlan både vad gäller Dixie o Hugo är bra, finns ju friskt "blod" om jag nu får kalla det så. Dixie har en tjeckisk pappa Waterfall Z Dixie och bakom Hugo finns en norsk hane According to Dolma Ling.
Gå gärna in på http://skk.se o sök i Hunddata om du vill se mer.
Jag återkommer så snart jag vet att Dixie är dräktig!

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 25 juli 2014 20:23

I veckan har jag varit på läger hos Prickis på BMs Hundtjänst - och för mig är det årets höjdpunkt!!
Tänk dig att du i fem dagar får göra det du gillar allra mest - träna hund, prata hund, umgås med likasinnade, skapa god relation till din hund mm mm, dessutom behöver du inte fundera över vad du ska äta eftersom frukost, lunch och middag serveras, du behöver inte ens duka undan!
På kvällarna har våra hundar varit trötta o nöjda o legat för sig själva o vi har njutit av mat o vin o glatt umgänge, spelat kubb eller kort eller bara pratat.
I år började jag lägret med Lykke men insåg snabbt att hon blev suuuuuuupertrött direkt, Lykke är ju inte en jättesocial hund, utan att vara bland andra människor o hundar tröttade ut henne ordentligt. Så efter de två första dagarna kom mannen ut med Britta o tog hem Lykke, så de tre sista dagarna hade jag en valp på sex månader...hmm....hur skulle det gå....jo men det gick jätte bra!!!
Vi har tränat sitt, ligg, lite fotposition, börjat med klossträning för bakdelskontroll, provat sök - DET var jätteskoj sa Britta!!! Vi har spårat, övat oss i att bli duschade med vattenslangen - USCH sa Britta o så fort vi närmade oss slangen borrade hon ner tassarna i marken o vägrade gå! Men det var bara för henne att acceptera att hon behövde bli nerkyld!
31 grader i skuggan.....pust....stön....o stånk....tur vi tvåbenta kunde hänga i poolen medan hundarna tog siesta!

Både Lykke o Britta har förvånat mig!!
Innan Lykke hämtades av husse så körde Prickis en gruppövning med oss, vi gick alla på led efter varann o blev kommenderade: framåt marsch, vänster om, höger om, sitt, ligg, stå osv och så kom det till sist KRYP!! Jösses sa jag o hann inte tänka...la ner Lykke o sa kryp o visade instinktivt med handen och Lykke hon kröp o matte skrek rakt ut av glädje!!!
När vi inte krånglar till det så mycket genom att övertänka allt så går det ju!!!

Så fruktansvärt nöjd!!!
Igår la vi alla plats, även Britta som inte kan ligg! Hon låg som ett ljus i ca fem sex minuter, sen bröt jag o gick runt men självklart belönade jag henne frekvent när hon låg o sa till om hon försökte resa sig, jag satt på huk framför, de andra låg kvar o sen gick vi tillbaka o låg typ fem minuter till o jag kunde t o m gå ett varv runt henne o hon LÅG!! Hon är sex månader gammal!!! Exakt!!

På kvällen igår körde vi lite Rallylydnad och jag som varit motståndare skrattade så jag tjöt!! Tyvärr kan jag inte ladda upp film via paddan men oj oj så skoj vi hade!! Så nu tror jag kanske vi får köra lite sånt med....så: Lydnad, Bruks med både spår och sök och Rallylydnad....agilityn har jag lagt av med, tyckte det blev alldeles för mycket hundradels sekunder som det handlade om, o för o tävla o komma nånstans så ska man nog inte göra så mycket annat...men det här som hundarna o jag håller på med nu, DET gillar vi allihopa!!

Britta ska bli draghund när hon blir stor o har växt i selen....

Här kör vi en skojövning till slut idag, upp med hunden på bordet...oavsett om det var en Grand Danois eller en Dvärgschnauzer...matte stack i väg o smög bland träd o buskar o var hemlig o gömde godis eller leksak o sen skickades hunden ut o leta på egen hand...Britta tyckte att jag var lite taskig när jag gick o gömde en sak i närheten av vattenslangen...DIT går jag INTE sa hon....

I år hade jag med en av mina valpköpare Sonja med Lykkes bror Kenta, och oj vad de utvecklades båda två av den här sortens träning o det här sättet att tänka!!! Tänk om vi aldrig skulle säga nej till våra barn....bara vänta ut att de ska fatta vad vi vill de ska göra o ge godis när de listat ut o gör rätt!!
Nej Prickis metod är min grej helt klart!! Var schysst mot hunden o tala om vad du vill, säg nej eller fy om den gör fel o belöna självklart när den gör rätt!!
Har du möjlighet så gå en kurs hos http://bmshundtjanst.se
Eller åk på läger....

Av Carry Jiewertz Larsson - 20 juli 2014 17:46

YEY äntligen går min Dixie dvs Toute Vitesse Amazing-Grace (reg nr S31948/2009) in i löp!!! Och om allt går som planerat ska hon paras med Kaspelix Utility For Future reg nr SE59428/2011 (Hugo) och jag ser sååååååå fram mot den här kullen. Jag har ju Britta här hos mig som är efter Hugos syster Svea (Kaspelix Unmarried) och oj oj vilken tjej!!! Snygg och smart!!! Så det ska bli jätteroligt med den här kombinationen och stamtavlan är ju intressant!!
Härom veckan ställdes en av valparna efter Dixie ut igen och fick Excellent med CK hon heter Toute Vitesse Triumph Minerva "Mindy" och ägs o sköts så bra av Kristina Håkansson - tack vännen för att du ser till att göra det bästa av Mindy!!

Mindy bär mormor Doris (Kaspelix Full Fart Doris) utställningskoppel och det för lycka med sig!! Doris har ett CERT och är mamma till Dixie.

Dixie är mentalbeskriven (MH) med 1:a på skott och innehar titeln Lp1, dvs hon har ett Lydnadsdiplom i Lydnadsklass 1, hon är suuuupersträv trots att jag klipper henne (jag klippte henne av bekvämlighetsskäl inför första valpkullen, hennes mamma mådde inte bra under dräktigheten o det blev svårt med pälsvården, så jag tog det säkra före det osäkra o klippte ner Dixie...men det hade jag inte behövt, för Dixie är gjord för att vara dräktig o få valpar)
Alla Dixies valpar har fått svart fina sträva pälsar och så vitt jag vet (jag har träffat 14 av 16) bra mentalitet, vilket jag värdesätter högt!!! Hellre en mentalt stark hund än en supersnygg!!! Helst vill jag ju ha både och så klart, men eftersom min första hund Daisy var väldigt rädd och mentalt svag så är det viktigt att få fram hundar som funkar i vår vardag!!
Så är du intresserad av en valp i slutet av november är du välkommen att kontakta mig på telefon 0706528917 eller mail jiewertz@me.com

Av Carry Jiewertz Larsson - 30 juni 2014 20:19

Äääääntligen!! Äntligen får JAG blogga...fast jag hör matte sucka...oj då...hon suckar för att "jag" nästan bloggat klart när sidan kraschade och allt försvann....jag törst inte riktigt upprepa vad matte säger...
Ja ja jag hade i alla fall skrivit om att jag håller på o lära mig "spåra" - jag har ABSOLUT ingen aning om vad det betyder!! MEN en sak vet jag!! Det är skoj när vi åker ut i skogen o jag får jobba med nosen...o aå himla glad matte blir när jag tydligen gör rätt och hittar min leksak ute i skogen....jag funderar bara på hur i hela friden den kunde hamna där....
DET är konstigt!!
Dessutom måste jag passa på o klaga!!
JAG får nästan aldrig blogga för matte är så himla upptagen med SIN blogg.... http://carryon.bloggplatsen.se
Där kan ni läsa vad hon tycker!!
Ja ja men nu bloggar JAAAAAAG!!

Här sitter min husse skogen o fikar medan vi vääääntar...å vääääntar....men sen blir det skoj!!
Jag är ju en smart tjej fast jag bara är fem månader gammal!
Första gången vi åkte till skogen för att "spåra" så fattade jag ju direkt att matte hade gått ut i skogen o jag använde nosen för att kolla vart hon gått...ja ja jag VET att hon gick bakom mig o så, MEN hon hade ju gått ut skogen innan...så jag satte direkt ner nosen...och vet ni!!! Mitt ute i skogen låg min favoritleksak!!! DET var konstigt!! Ja ja matte uppförde sig som att hon vunnit på lotto eller nåt...SÅ himla märkvärdigt är det väl ändå inte!!! Jag luktade mig fram o min nos är såååååååå mycket bättre än mattes!!!

Några dagar senare åkte vi ut i skogen igen...vi var rätt många...
Först fick jag "spåra" ett spår som matte gått - plättlätt!!
Efter att jag fått leka o vila en stund så gick vi iväg igen...men nu var det inte mattes lukt jag kände...det var Rose-Maries...hmm...ja ja jag provar väl...och vet ni!!! En av MINA leksaker låg ute i skogen IGEN!!! Nån är väldigt väldigt slarvig!!! Och det är inte JAG!!
Sen...lite senare...efter gruppfotografering o så....

Ja...jag sa väl att vi var många...o då var ändå inte Spencer med på bild...Spencer är visst en Bouvier...och fick inte va med på snuzerfotot..
Då i alla fall så var det en av kompisarna som inte "kunde" (snarare inte ville) spåra, så mattes kompis sa att hon o Spencer kunde gå ut i skogen o leta efter mattes leksak som visst låg där ute...alltså MIN!!!
Men Spencer hittade inte spåret...jag ropade: JAG KAN!!! HALLÅ!!!! Jag KAN!!!
Hmm sa matte..är du inte trött lilla Britta...nej!!! Nej!! Det är jag inte!!! Så jag gick ut i skogen medlare efter..o jag hörde hur matte sa: nja...jag tror inte du vet vad du håller på med nu Britta!! Surprise!!!! Haha!!! DÅ!!! Precis DÅ!! Hittade JAG SUPERBRITTA!! Leksaken!!! YEY jag är bäst!!

Idag åkte matte o jag buss...det var inte alls läskigt...lite konstigt...men skoj!! Vi klev av bussen o gick in till en skoj farbror på ett ställe där jag fick godis o pussar!!! Såna ställen är de bästa!!
https://www.facebook.com/brazooorebro

Farbrorn såg ju ut som farbror Dennis!! Kolla mustaschen!!!

Farbror Dennis som är en pepparsaltkille har en lika dan ju!!
Sen kom husse o hämtade oss med bilen o jag...jo JAG fick köra bilen....

Nää...skoja bara....vi stod still...
Såna här skojiga dagar har vi jätteofta!!! Jag äääälskar min matte!!! Jaa det gör jag....och nej...jag har inte fått betalt för o säga det...hi hi...

Av Carry Jiewertz Larsson - 22 maj 2014 22:44

Pust och stön och stånk!!!
Min matte hon kör hårt med mig nu, vi tränar nästan varje dag och ibland sätter jag mig på tvären o krånglar....men vet ni....jag äääääälskar o träna ihop med matte för då är det bara hon o jag och jag märker på riktigt hur mycket hon gillar att va med mig!!
Hon klappar på mig och ger mig godis o säger en massa saker som låter trevligt...ok ok ibland tar hon i från tårna o säger FY!!! eller NEJ!!! och vet ni vad jag gör då??
Jo jag LÄGGER MIG!!! Funkar varje gång för så börja matte skratta o säger nåt om att jag är en tokfia...

I går tränade vi här hemma hos mig, eller hmm på en gräsmatta i närheten och jag bestämde mig för att det var en sån där dag som jag inte hade lust o träna på...men platsliggningen gjorde jag o sket i resten.
Jag gör så ibland för då blir lixom matte lite mer uppmärksam har jag märkt...
Men idag åkte vi iväg o tränade ihop med mattes kompis Ellen som har stoooooooora hundar...nån sorts viktiga hundar...chefer tror jag....för några veckor sedan var jag o mamma Dixie o farbror Dennis där en hel dag utan matte o husse och den här gången fick jag aldrig chansen att rymma som jag gjorde när vi var hos Rose-Marie...jag har ju fattat att matte inte var så glad på mig då...

Ja ja tillbaka till det där med o träna...idag bestämde jag mig för att jag skulle vara SAMARBETSVILLIG!!
Jodå!! Jag kan om jag vill!!
Matte släppte ut mig ur bilen o lät bli o sätta på mig kopplet o då tänkte jag att, hmm ok hon litar på mig alltså...ja ja då är jag väl schysst tillbaka dårå...så jag trippade runt o lyssnade noga på allt matte sa OCH jag gjorde som hon sa oxå!!! Matte verkade jätte jätte nöjd med det!!! Jag fick ost!!! Massor av ost!!! Å så fick jag leka med favvoleksaken och så klappade o visade hon med mig jättemycket så matte var riktigt trevlig o va med idag faktiskt!
Jag önskar hon hade fler såna dagar!!

När vi kom hem så fick mamma Dixie, farbror Dennis o skitungen Britta komma ut o leka och jag lyckades få tag i nåt som matte tydligen ville ha väääääldigt mycket!! Så då kubbade jag runt med det i munnen tills jag märkte att hon tröttnade, då stannade jag o gav henne den....sen hörde jag henne muttra nåt om att hon kanske borde låtit mig äta upp den där wasabin så hade jag kanske inte varit så pigg på o stjäla saker fler gånger....vad är wasabi?? Det måste ju vara nåt väldigt väldigt gott eftersom matte så gärna ville ha den!! Om jag haft chansen hade jag nog hellre tagit lådan med ris o rå fisk...
Ja ja sen chillade vi lite o lekte o busade o sen kom mormor Doris o hälsade på, hon är jobbig för hon vill alltid bestämma o verkar inte fatta att det är JAG som bestämmer här!!! Fast mattes kompis Prickis sa förra veckan att jag har "polisegenskaper" och att matte inte skulle låta mig komma undan med det...vad då??? Poliser är ju bra!!! Min mamma är en polis det har jag hört o hon är ju bra!!! Hmm ibland är det svårt o fatta vad de där på två ben menar!!! Kan det ha nåt o göra med när jag fick åka polisbil i påskas...det var ju ingen som verkade gilla det...inte ens jag...
Ja ja hej svejs nu ska jag sova för jag hörde att vi skulle träna i morgon igen....pust...stånk...stön...

//Lykke

Av Carry Jiewertz Larsson - 5 maj 2014 11:11

Idag gratulerar vi Dixielandkullen som fyller 1 år!!!
Flaggan i topp för alla monsterskäggen!
Bjuder på en bildkavalkad från när de inte var lika kaxiga....eller var de det???

Mamma Dixie och syrran Lykke hälsar så gott till alla små troll.
Vi har firat genom att ge Lykke en spruta....hon var inte överlycklig över att få den och vägrade ta godisbiten som veterinären försökte muta henne med....lite svårflörtad den damen!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 1 maj 2014 16:36

Hej - matte Carry här!!! Ja nu är det allt min tur att skriva lite efter att Lykke och Britta fått ta över ett tag!

Har lite tankar kring det här med träning och hur man kommer vidare...
För ca 3 1/2 år sedan så sökte jag mig till en instruktör som kallas Prickis ( http://www.bmshundtjanst.se ) jag behövde hjälp med Dixie som då var 1 1/2 år o väääääldigt trotsig, Prickis tyckte jag skulle gå en kurs i Tävlingslydnad....jaha sa jag men jag tror inte det är nåt för mig....jag hade kollat på några lydnadstävlingar och tyckte verkligen att det så dööööööööötråkigt ut!!! Varken hundar eller förare hade ju kul!!!! Och inte var jag intresserad av att tävla heller....det klargjorde jag från start!!!
Ja ja jag anmälde oss till kurs som startade hösten 2010 och jag insåg rätt snart mina brister som hundtränare (handen på hjärtat så var det inte ens i närheten av hundtränare jag var, jag var hundägare och inget annat) varje gång Prickis sa: sen när ni tävlar...så svarade jag: VI ska inte tävla!!! (Ja ja de gick ju som det gick sa matten till hunden som året efter fick pris för att ha blivit: Årets Lydnadshund i Dvärgschnauzerringen, Årets Nybörjarekipage i Hallsbergs Brukshundklubb och stolt innehavare av ett Lp1)

Men tillbaka till tanken med det här blogginlägget!

Träningsdagbok!!! Smaka på det ordet!!! Trist eller hur!!!! Jag hade ju knappt fört dagbok ens som tonåring....ja ja jag hade nån sort almanacka där jag flitigt skrev in namnen på killarna jag var kär i....men därifrån till att föra DAGBOK är steget långt!

Efter den första kursen hos Prickis har jag gått ett antal fler, med olika hundar, och en sak som jag lärt mig är det här med att föra Träningsdagbok!!!

I min träningsdagbok skriver jag in VAD vi tränat på, HUR det gått, VAD vi behöver träna på!
Jag använder ofta färgmarkering dessutom, GRÖNT = detta har gått bra GULT = nja detta behöver finslipas och RÖTT = detta måste vi träna mycket på!!
Inför varje nytt träningstillfälle, oavsett om vi "bara" tränar hemma eller med andra eller går kurs, så öppnar jag boken, kollar bakåt för att kunna planera framåt!
Det är ungefär som att ro en eka!! När jag var liten var vi ofta i min mormors barndomshem på Orust och där fick jag lära mig ro och hantera en eka!!
För att kunna ro rakt över till fastlandet var jag tvungen att titta bakåt, fast egentligen tittade jag framåt för jag satt ju baklänges i båten, om jag tappade fokus och kollade lite åt sidan så kom jag absolut INTE dit jag skulle!! Nu menar jag ju absolut inte att man bara ska titta bakåt, men bakåtperspektivet behövs för att komma framåt!! Att ta riktmärke kan ju vara som att ha tillgång till REGELBOKEN som vi måste kolla i och kunna för att komma framåt!
För dig som aldrig rott en eka kan vi istället ta bilden av att köra bil!!! Ibland MÅSTE vi använda backspegeln för att komma rätt...egentligen är det ju en bättre bild för när vi kör bil så sitter vi ju vända framåt men vi kastar en blick bakåt då o då för att ha koll!!
Mixa dessa två bilder och du får hur jag tänker kring att skriva Träningsdagbok!!'

Ta riktning för att komma framåt!!! Dvs läs regelboken...
Kolla bakåt för att köra säkert framåt!!!
Fattar ni hur jag menar eller blir ni bara förvirrade??

Häromdagen när vi tränade så skrev jag: läggande under gång, hon sätter sig när jag går och jag måste visa med handen att hon ska ligga. Träna på: ordförståelse!
När jag skulle iväg och träna igår så kollade jag bakåt: ok...vi ska träna på läggandet, göra många, upprepa, nöta in ordet
Nästa gång skrev jag efter passet att Lykke inte klarar att jag utmanar henne vid platsliggning, så när vi skulle träna igår bestämde jag mig för att utmana henne men oxå hjälpa henne till en säker platsliggning, jag lägger henne, säger ligg kvar! Går ifrån! Berömmer lugnt med rösten: duktig ligg, bra ligg...går tillbaka, visar med handen att hon ska ligga samtidigt som jag börjar gå i en cirkel runt henne och berömmer....
Om jag inte hade fört dagbok hade jag inte kunnat ha en PLAN!!! Om jag inte har en PLAN för vår träning så utvecklas vi inte och om vi inte utvecklas så stagnerar vi och slutar ha ROLIGT!!! Och att ha ROLIGT är ABSOLUT det VIKTIGASTE i min träning av hund!!!
När jag går bakåt i dagboken så kan jag även läsa hur jag tänkt, fundera över om jag tycker det är bra eller om jag behöver tänka till mer...
Att föra dagbok är så vansinnigt bra!!!! Om Lykke kunde läsa så vet jag att hon skulle hålla med!!! Ja ja jag vet att hon bloggar ibland men nu ska ni få höra en hemlis: det är egentligen jag som bloggar ;-) DET kunde ni aldrig listat ut eller hur!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se