Senaste inläggen

Av Carry Jiewertz Larsson - 28 november 2014 19:38

idag flyttade den sista lilla fröken, Toute Vitesse Zinfandel Elza blir nu Värmlänning fast matte Lena är från min hemstad Linköping.

Bosse är Värmlänning och jag är så glad även över att ha fått detta härliga par som valpköpare. Elza är en skönhet, sträv som bara den även på magen fast hon är så liten, vackert huvud, bra kropp o bra vinklar och jag är glad över att hon kommer att bli utställd så småningom!!! Det blir skoj Lena!!

Elza!!
Kvar här hos oss i kenneln blir Svea, Toute Vitesse Vernaccia, hon har en kort fin kropp och trots att hon verkar lurvig så är pälsen sträv o jag har redan börjat ullkamma och det ser bra ut!!

Här är Svea!!
Idag har även vår lille gråe prins flyttat, Dennis mår ju inte så bra av löpen och eftersom tikarna hittills inte synkat sina löp så blir det lite för många såna perioder under året tyvärr!
Vi hoppas att han ska finna sig väl tillrätta hos Anders och Lotta!

Dennis är en ljuvlig hund, kelig och sällskapsfrisk men han förvandlas till ett "monster" när man tar fram kopplet bara för att det är det roligaste som finns...oavsett vad man gör med Dennis så är just DET det roligaste som finns!! Påminner lite om ett radioklipp från Rix Morgonzoo
http://www.youtube.com/watch?v=pcNJEBgaaA0&sns=em

Lycka till alla med era nya familjemedlemmar!

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 24 november 2014 18:06

För igår började de små raringarna flytta till sina nya hem.
Först ut var Toute Vitesse Dolcetto "Sigge"

Jag tycker hans nya familj ser ut o trivas!

Sen var det dags för Zigge dvs Toute Vitesse Pinot Noir att flytta hem.

Blir så glad i hjärtat när jag ser så mycket kärlek i ögonen hos mina valpköpare!
Under dagen hade jag min syster Marie här som hjälpte mig med kaffe o disk o allt annat praktiskt så vi kunde ägna oss åt valpköparna o alla papper som ska skrivas.
Efter lunch var det dags för Toute Vitesse Chenin Blanc "Fanny" att åka hemåt.

Hon kommer att bli bortskämd, det är då ett som är säkert!!
Sist ut igår var Novo som flyttar ända till Hedemora, Toute Vitesse Tempranillo är en mycket charmig o kelfrisk liten kille som kniper allas hjärtan direkt!

Idag var det så dags för snyggingen i kullen - alla i den här kullen blev otroligt fina och jag är så nöjd o faktiskt även stolt över dem.
Toute Vitesse Sangiovese "Algot" ska bo på Västkusten och jag hoppas på att han kommer att bli utställd för han har kapacitet!!

Nu är det bara två små flickor kvar, Elza flyttar på fredag och Svea ska ju ingenstans!!
Förra veckan gjorde vi en liten Mentalbeskrivning Valp, det var spännande och kul att se att det redan finns olikheter fast de är så små.
Det får jag skriva om en annan gång för nu pockar småtjejerna på min uppmärksamhet....

Här är Elza Toute Vitesse Zinfandel Elza

Och här är min Svea Toute Vitesse Vernaccia

ANNONS
Av Carry Jiewertz Larsson - 12 november 2014 12:28

oj oj vad tiden gått fort...sju små dvärgar såg dagens ljus för 6 1/2 vecka sedan o om en o en halv vecka börjar de flytta hemifrån.
Ja alla utom Toute Vitesse Vernaccia "Svea" som blir kvar hos oss.

Det här är Toute Vitesse Zinfandel Elza som ska bli värmlänning o bo i Filipstad.

Här har vi Toute Vitesse Pinot Noir "Zigge" (grön) och T V Sangiovese "Algot" (gult band)
Zigge blir örebroare och Algot flyttar ända till Kungsbacka.

T V Chenin Blanc "Fanny" flyttar till Vintrosa utanför Örebro.
Och den sköna killen här nedan ska heta Novo och bli Dalmas, T V Tempranillo

T V Dolcetto "Sigge" blir kvar i Närke i Lillkyrka

En bättre bild på Zigge

Igår var det Utepremiär för alla, solen sken o de fann sig rätt snabbt o tultade runt i det blöta gräset o de prasslande löven.
Dennis o Britta var så klart med o övervakade o såg till att de skötte sig, mamma Dixie fanns med som stöd o då ser man att hon verkligen månar om sina små o kollar så alla trivs...

Av Carry Jiewertz Larsson - 4 november 2014 21:39

....eller barn....
Ja jösses!! Nu undrar du va!!

Bloggade på min andra blogg http://carryon.bloggplatsen.se och tänkte att den kanske skulle delas i min hundblogg oxå....så...here goes:

Så här är det!! Jag föder upp hundar...dvs valpar...
Och då är det NOGA!! NOGA!! Ja!! NOGA! Jag som uppfödare har en massa regler o förordningar som jag måste följa om jag vill vara seriös...vill hålla mig till lagen...och det vill jag ju!! SJÄLVKLART!!
Till skillnad från de som ägnar sig åt blandrasuppfödning så måste jag - och VILL! Hålla mig till de regler som Svenska Kennelklubben satt upp!! Jordbruksverket har också en hel del regler vad gäller hundhållning...
Besvärligt??
NEJ!! Inte om/när jag vet vad som gäller!
Som uppfödare ser jag självklart till att veta vad som gäller o håller mig till det!! Om inte kan jag lika gärna lägga ner...
Ibland funderar jag...ni som tar en kull valpar för att ni har en gullig tik...och oj där är en gullig hane...så då får de para sig o så ser vi hur det går...och sen hoppas man på o kunna sälja dem o tjäna lite pengar!
Mhm...jag som uppfödare inom SKK måste...ja!! MÅSTE!!
Dels betala för att få kennelnamn registrerat, jag bör meritera min tik på något sätt (där kanske vi har olika synsätt på vad meriteringen bör bestå av, men på nåt sätt bör jag ju VETA att min blivande mamma och den blivande pappan så klart är lämpliga avelsdjur)
Jag måste låta både tiken o hanen undersökas av veterinär utifrån om det finns sjukdomar i rasen...i mitt fall som föder upp dvärgschnauzer så måste både tik o hane ögonlysas...när valparna är födda ska de registreras...dvs få sina namn i stamtavlan...
När valparna är födda så ska de försäkras, en valpkullsförsäkring som jag som uppfödare tar, de ska innan de kan levereras besiktigas av veterinär, chippas, avmaskas regelbundet, stimuleras, socialiseras...osv...dvs det är en massa jobb..utan att veta om det blir någon såld...det är ett risktagande...självklart!! Men!! Det är värt allt!!! Att få följa valparna från parning...jag märker att tiken är dräktig...jag följer tikens stadier...hon blir illamående...sväller...sväller...och sväller...och så går vattnet....och då gäller det att va förberedd...ha allt på plats!!
Valplådan klar? Check
Trasor...handdukar...lakansbitar...fällar... Check
Våg? Check
Papper o penna? Check
Handskar? Check
Glidslem? Check
Märkband? Check
....ja en hel massa saker...check!!
Jag ser alltid till att ha någon vid min sida som hjälper till, som kan anteckna...anteckna födelsetid...kön...om efterbörden kom...var valpen pigg....vilken färg den får på bandet...osv...ja det är en del att tänka på...det är verkligen inte BARA att få en valpkull...

Jaha....föda upp hundar...eller barn.....hur tänkte jag där??
Jo...man föder ju inte upp BARN....MEN nånstans tänker jag att man som blivande förälder borde ha lite av samma tänk som en seriös hunduppfödare!!
Oj oj oj...hur tänkte jag nu...jo...det kan ju va så att eftersom jag inte fött...FÖTT!! Barn så borde jag hålla käft...MEN!! Erfarenhet har jag ändå!! Jag har haft förmånen att få vara en del av en hel drös barns liv...närmare bestämt NIO barn...och några till...hur då?
Jo mannen o jag har sedan 1987 varit familjehem eller kontaktfamilj....och...jahadå...DÅ måste man också rätta sig efter regler...följa någon annans regelverk....inte helt enkelt....men NÖDVÄNDIGT!!! Absolut NÖDVÄNDIGT!!
Men...hur kan det va....om jag som HUNDuppfödare....familjehem....kontaktfamilj....må
ste följa regler...lagar...men...inte annars....dvs...om jag har turen....förmånen....oturen....ja du fattar...enligt mig så är man lyckligt lottad om man får barn...det är ju ingen rättighet!! Om man då får barn....måste man inget då??
JO!!! Man måste!!! Man måste:
Älska
Vårda
Ta ansvar för
Ge upp sitt eget liv för.....
Det är en hel del måsten....men när jag läser tidningen...ser på nyheterna...så blir jag bekymrad...brott mot barn jämställs med ekonomisk brottslighet...inbrott...rattfylla...ja ja jag kommer inte riktigt på vad mer...men!! Hmm...jaja jag kanske svävar ut lite nu...men om jag som hunduppfödare MÅSTE hålla mig till en massa regler mm HUR kan det komma sig att typ vem som helst kan "föda upp barn"
Oj oj ja nu stack jag ut hakan lite längre än jag tänkt...men!! HUR kan - oavsett hur mycket jag älskar mina hundar, och JA!!! Jag älskar mina hundar - hur kan det vara så att hundar kan kräva mer lagar o regler än barn???
Mer kärlek...mer kärlek är visst alltid svaret!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 27 oktober 2014 22:12

Nu i helgen har alla Valpspekulanter varit här och alla som varit här har uppgraderats till VALPKÖPARE!!
En tik blir kvar hos oss men resten av Sötnosarna flyttar om ca fyra veckor. Hur ska jag klara mig utan alla de här små gosiga som kommer ångande så fort de hör mig? Oj oj...

Från o med idag får valpisarna två mål mat per dag, dvs mat som inte mamma producerat...och oj oj vad gott det är med maaaaaaat!!
Och hmm...mat in betyder ju: mat ut!!! Mycket tidningar går det åt just nu...och ännu mer lär det gå åt!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 23 oktober 2014 20:57

är gott!!
Igår introducerade vi mat för de små monstren och efter den första smakportionen på ca en tesked var så plockade jag fram valpbaren o serverade dem alla en portion väl uppblött foder....
MUMS FILIBABBA!!! Var det enhälliga utlåtandet!!

Idag var de även mycket mer mottagliga för att jag satt i hagen hos dem, de sökte sig till mig, klättrade på och bet i mig. De fick möta en prasslande leksak som var spännande och de har definitivt lärt sig bajsa....hm...ja ja nu döper vi om Mjölkfabriken till Kiss & Bajsfabriken!!
Det är så spännande att följa hur de utvecklas, alla är framåt o nyfikna och väldigt pigga, i natt sov de faktiskt hela natten och det tyckte husse var väldigt skönt eftersom det är han som sover hos dem den här veckan. Vi turas om så gott det går, jag är ju hemma på dagarna o får se till att aktivera de vuxna skäggtrollen.
Dennis är väääääldigt sugen på att gå in till valparna men än så länge motar Dixie bort honom, Britta tycker de är skitkonstiga o reser rgg o muttrar...

Nu har jag lyckats få skrivaren att samarbeta så alla papper som behövs finns i varje valps egna mapp. Det är noga att ha ordning o reda! När jag kom till veterinären för valpbesiktning förra gången tyckte de att det var så bra ordning, inga tveksamheter om vilken valp som var vilken...jo självklart måste man ha ordning när man kommer in med sju stycken, det FÅR ju inte bli fel!!
I helgen kommer valpköparna på besök och jag vet ju hur mycket man längtar när man är i den änden....så VÄLKOMNA Vi är redo och ser fram mot att ni kommer!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 21 oktober 2014 23:04

Idag flyttade valparna från tryggheten i valplådan där de tillbringat sina första drygt tre veckor. Vi gjorde i ordning en hage som kan utökas efter hand, och Dennis och Britta var först ut med att kolla in grejerna...

De gav sitt OK så då flyttade bebbarna från sovrummet till gästrummet! Först var det lite läskigt men sen la jag dit fällen som egentligen skulle till tvätten o då blev allt bra igen....ahhhhh...de kände igen doften!

Å så kröp mamma ner i den nyinköpta bädden o då blev allt bra, även om en liten hamnade upponer i sin iver att få mat.

Mitt gamla dockskåp har blivit ett hundskåp och tanken var att Dixie skulle komma undan lite genom att gå upp o lägga sig i lådan...Herr Blå var först ut med att kravla sig upp o snart låg det fem stycken i lådan medan "himmelssängen" jag ställt in var rätt öde...

Ja lugnet har lagt sig och alla sover gott.
Imorgon ska vi prova mat! Den sorten som INTE kommer ur mamma!

God Natt från oss alla till er alla!!

Av Carry Jiewertz Larsson - 19 oktober 2014 19:45

Hurra!!! Idag blir Dixies sju små dvärgar tre veckor!! De har börjat bli mer rörliga, när nånting händer som de tycker är värt att reagera på så blir det full fart (Toute Vitesse på franska) i valplådan!! De stapplar runt på vingliga ben...kissar lite här o var....bajsar på sig av förväntan...och när mamma anländer blir det ett herrans liv!!!
Igår fick husse fixa så att kanten på lådan blev lite högre, tre av fyra sidor är ju inramade med kompostgaller (hundägarens bästa vän) men framåt måste det ju va öppet så mamma kan komma o gå...och nu hade även de små miniskäggen upptäckt att de kunde häva sig upp o tippa sig över kanten....inte bra...så husse, som är praktiskt till skillnad från matte som är teoretisk..dvs matte kommer på vad aom ska göras o husse genomför det...ja ja husse fixade en mobil kant som ännu inte kan forceras!! YEY!!
Jag tänker att de på onsdag fått tillräcklig stadga i benen så att de kan flytta ur lådan till hagen/valprummet, till att börja med kommer ytan att vara begränsad för att de ska känna sig trygga, det får inte bli FÖR mycket på en gång. Så vi har löst det att det är enkelt att minska o öka ytan för valparna.
I rummet kommer det att finnas ett valpgym, tänk ett babygym fast mindre, en tunnel, en vippbräda, leksaker, olika typer av underlag...allt för att göra berikningen enkel o bra!!
Till veckan ska vi även introducera MAT!! Dvs sån mat som inte kommer ur mamma! Det brukar bli skoj...och kladdigt...och kaotiskt...bilder kommer så klart!!
Inga nya bilder på valparna idag däremot!! De ville inte vara still när jag skulle fotografera...så Britta o jag bjuder på en bild på dagens skörd i svampskogen!! Jo de vuxna måste få sitt oxå, så Britta o jag drog till skogs och sedan tog Dennis o jag en cykeltur...ja ja ni vet...JAG cyklar o Dennis springer!! Sen tog husse en prommis med tjejerna.

Britta o jag har fyllt förråden!!

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se